Dal - intialainen linssipata
Myös pata on värikäs Intiassa. Tässä helppo ja nopea resepti, jonka lopputulos vaikuttaa siltä että olet uurastanut tunteja. Sopii intialaiseen buffapöytään tai sellaisenaan. Tarjoile riisin tai vaikka GoGreenin Täysjyvä Couscousin ja vaikka tuorean leivän kanssa. Nami!
-
Valmistusaika20 minuuttia
-
Resepti4 annosta
Ainekset
- 1 sipuli
- 3 tl kokonaista kuminaa
- 3 laakerinlehti
- 0,5-1 purkki paseerattuja tomaatteja
- 2 tl korianteria
- 1 tl juustokumina
- 2-3 tl currymasalaa
- Chilijauhetta (määrä oman maun mukaan)
- 4 dl GoGreen Punaisia Linssejä (käyttövalmiit)
- 3 valkosipulin kynttä lohkoina
- Öljyä ja suolaa tarvittaessa
Tarjoiluun:
- Riisiä tai GoGreenin Täysjyvä Couscousiatai GoGreenin Bulguria tai GoGreenin Kvinoaa
Valmistus
- Kuullota sipuli öljyssä yhdessä kuminan ja laakerilehden kanssa.
- Kaada mukaan paseeratut tomaatit, sekoita. Lisää korianteri, kurkuma, currymasala ja chilijauhe. Anna kiehua n. 5 minuuttia. Kaada mukaan huuhdellut punaiset linssit ja anna kiehua kunnes linssit ovat pehmeät.
- Paista valkosipulin kynnet öljyssä kunnes ovat hiukan keltaiset.
- Kaada linssit kulhoon ja niiden päälle paistetut valkosipulit. Tarjoa leivän ja keitetyn riisin tai GoGreenin jonkun ruokajyvän kanssa.